Paneelgordijnen op maat

Paneelgordijnen op maat zijn populairder dan ooit! Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen steeds vaker voorzien van hoge en brede ramen. Vloer & Raamdecor merkt dat hierdoor de vraag toeneemt. En helpt mensen die op zoek zijn naar passende paneelgordijnen graag verder. Vloer & Raamdecor heeft een ruime collectie gordijnen. Bij ons kies je uit verschillende stoffen. Elke stof creëert een andere sfeer. Van Japans rijstpapier tot aan inbetween stoffen. Bezoek onze showroom in Dordrecht en ontdek jouw perfecte paneelgordijnen.

Wat zijn paneelgordijnen precies?

Paneelgordijnen op maat bestellen doe je eenvoudig bij ons. Maar allereerst wil je graag weten of deze gordijnen geschikt zijn en wat precies de kenmerken zijn. Paneelgordijnen zijn ideaal voor grote en brede ramen. Maar kan ook als scheiding in een kamer fungeren ofwel als roomdivider. Paneelgordijnen zijn namelijk verticale gordijnen die bestaan uit verschillende banen stof. De paneelgordijnen gaan voor elkaar langs open en dicht. Hierdoor kan je zelf de privacy maar ook het lichtinval bepalen. Omdat paneelgordijnen uit verschillende banen stof bestaan kan je ook je creativiteit uiten door verschillende stoffen te gebruiken. Hoewel je natuurlijk ook kan kiezen voor eenzelfde kleur stof.

Maak een ruimte sfeervol met paneelgordijnen op maat

Vind je het belangrijk om de lichtinval in huis te bepalen? Met paneelgordijnen kan dit makkelijk. Door het bepalen van lichtinval kan je ten slotte verschillende atmosferen vormen. Daarnaast kan dit ook makkelijk met de stoffen en materiaalsoorten van paneelgordijnen. Bij Vloer & Raamdecor heb je de mogelijkheid om de stoffen en materiaalsoorten te bekijken in onze showroom. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleuren of naar het combineren van bepaalde kleuren. Bovendien hebben wij ook stoffen met leuke motieven. Uiteraard hebben wij ook diverse neutrale gordijnen. Voor ieder wat wils!

Aangezien je graag sfeer creëert in een woning is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak. Maar over het algemeen geldt dat kleuren een bepaalde uitstraling meegeven. Zoals bijvoorbeeld grijs. Grijs wordt gezien als neutraal en zorgt voor een rustige indruk. Bruintinten zijn warme tinten en zorgen voor een warme indruk. Blauw is een koele kleur en zorgt tevens voor een rustige indruk in huis. Het kan soms lastig zijn om de juiste kleuren te kiezen en vooral om kleuren te combineren. Vloer & Raamdecor kan je helpen bij het bepalen van kleurcombinaties.

paneelgordijnen op maat gemaakt

Toepassingen in het huis

Paneelgordijnen op maat worden steeds vaker gebruikt als raamdecoratie. De gordijnen zijn vooral mooi als deze worden gevestigd voor een schuifpui of hoge- en brede ramen die doorlopen tot de grond. Ook kan het als scheidingswand in een ruimte fungeren. Dit wordt ter illustratie veelal gebruikt op kantoren of grote ruimtes zoals een woonkamer. Wanneer je op zoek bent naar de juiste raamdecoratie, wil je dat deze praktisch en stijlvol is. Paneelgordijnen zijn hier de oplossing!

Paneelgordijnen op maat zijn praktisch omdat je gemakkelijk spullen kan verbergen achter de gordijnen. Zo oogt een ruimte altijd opgeruimd. Uiteraard kan dit ook voor een open boekenkast op maat. Sfeervol en overzichtelijk binnen enkele seconden.

Doordat paneelgordijnen bestaan uit verschillende banen, is het mogelijk om de hoeveelheid panelen zelf te bepalen aan de hand van de gewenste afmetingen. Per railsysteem kunnen 2 tot 10 panelen bevestigd worden. Bij ons kan je paneelgordijnen op maat bestellen tot een breedte van wel 600 centimeter aansluitend.

Railsystemen

Bij Vloer & Raamdecor heb je de keuze uit verschillende railsystemen. Deze systemen kunnen aan het plafond of tegen de muur gemonteerd worden. Paneelgordijnen kunnen daarnaast op verschillende manieren bediend worden. Dit kan zowel handmatig als met een koord of trekstang. Het materiaal van de railsystemen kan je ook zelf bepalen. Zo kan je kiezen voor een basic rails of een luxe variant namelijk de rvs-railsysteem. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid tot elektrische bediening van het merk Luxaflex PowerView ®. Vloer & Raamdecor geeft je graag advies over de railsystemen van paneelgordijnen op maat.

Verschillende soorten

Allereerst zijn paneelgordijnen op maat beschikbaar in veel verschillende kleuren. Er zijn vijf verschillende soorten namelijk:

 • Transparant
 • Semi-transparant
 • Screen paneelgordijnen
 • Design paneelgordijnen
 • Verduisterend

Transparante paneelgordijnen zorgen ervoor dat het licht gefilterd wordt en evenzeer nog de mogelijkheid om naar buiten te kijken. Semi-transparante paneelgordijnen filteren daarentegen ook het licht maar geven ook privacy omdat het de doorkijk een stuk minder is als bij transparante paneelgordijnen op maat. Screen paneelgordijnen zien er modern en strak uit. Deze zijn verder makkelijk afneembaar en dus makkelijk schoon te houden. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen vocht. Hierdoor zijn screen paneelgordijnen een prima oplossing voor in de badkamer. Design paneelgordijnen zijn afgewerkt met baleinen tussen de stoffen. Vaak worden bij design paneelgordijnen diverse soorten stof gebruikt. Verduisterende paneelgordijnen worden veel op slaapkamers gebruikt omdat deze gordijnen geen licht doorlaten en zorgen voor privacy.

De voordelen van Vloer&Raamdecor inmeten

 • Gratis meetservice en kleuradvies aan huis
 • Groot assortiment aan stoffen
 • Deskundig advies door een topstyliste
 • Alles perfect op maat gemaakt
 • Vakkundige montage
 • Eigen servicedienst

Paneelgordijn op maat schoonmaken

Hoe maak je paneelgordijnen schoon? Handig om te weten, immers is het zo nu en dan nodig om de gordijnen te reinigen. Het schoonmaken kan gewoon met behulp van de wasmachine op 40 graden. Knoop ook zeker een waszak of een panty om de ringen van de paneelgordijnen. Anders kan alles in de knoop raken. Dit wil je liever voorkomen. Zijn de paneelgordijnen gewassen? Dan kan je ze makkelijk laten drogen. Je hangt ze dan gewoon weer op aan de rails. Vervolgens drogen de gordijnen en verdwijnen de kreukels vanzelf.

Let wel op dat je een fijne was draait. Omdat de stof van gevoelig is voor kwetsbaarheden. Dit kan echter per soort stof verschillen. Vloer & Raamdecor brengt je uiteraard hiervan op de hoogte tijdens een bezoek aan onze showroom of aanschaf van paneelgordijnen op maat.

Laat je inspireren door de specialisten bij Vloer & Raamdecor

Ben je op zoek naar een deskundig persoon op het gebied van interieur en styling? Dan kan Vloer & Raamdecor je daarbij helpen. Bovendien kan je een afspraak maken met één van onze specialisten. Liever een uitgebreid woonadvies ontvangen? Kom dan naar onze adviesdagen, bekijk de site voor actuele data.

Bij Vloer & Raamdecor kan je naast raamdecoratie ook terecht voor ander interieur en meubels. Denk daarbij aan PVC-vloeren in combinatie met elektrische vloerverwarming aanleggen. Of het bestellen van kasten op maat om ruimte te besparen. Bezoek eens onze showroom en laat je inspireren!