Paneelgordijnen

In de architectuur is de trend dat ramen steeds hoger en breder worden. Vloer & Raamdecor speelt hier op in met een brede collectie paneelgordijnen. De sfeer die je creëert met een paneelgordijn is afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest; er is keuze uit gordijnstoffen, inbetween stoffen, rolgordijnstoffen, Japans rijstpapier en transparante folies.

Creëer sfeer met paneelgordijnen

Met paneelgordijnen kan je eenvoudig het licht aanpassen. Op deze manier creëer je de sfeer in huis die jij wilt . Bovendien kan je ook sfeer creëren in huis met de uitstraling van paneelgordijnen. Bij Vloer & Raamdecor heb je keuze uit een ruim aanbod materiaalsoorten, kleuren en kan je zelfs diverse kleuren combineren. Daarnaast hebben wij mooie stoffen met leuke motieven. Heb je liever neutrale kleuren paneelgordijnen? Dan kan dit natuurlijk ook. Laat je inspireren in onze Showroom.

Kleuren zijn van belang om een bepaalde sfeer te creëren. Wil je een rustige uitstraling creëren dan is de kleur blauw bijvoorbeeld een goede keuze. De kleur geel straalt bijvoorbeeld weer vitaliteit uit omdat er een link wordt gelegd met de natuur. Bruintinten zijn tegenwoordig ook zeer populair. De bruine kleur straal warmte uit. Grijs wordt weer gezien als neutraal. Laat je informeren over kleurcombinaties bij Vloer & Raamdecor. Je zult verstelt staan van de sfeer, wanneer je bepaalde kleuren combineert in huis.

paneelgordijnen op maat gemaakt

Toepassingen van paneelgordijnen

Paneelgordijnen komen het best tot zijn recht voor een (schuif)pui of ramen die tot op de grond doorlopen. Paneelgordijnen zijn echter ook ideaal als roomdivider. Het aanschaffen van gordijnen panelen zijn functioneel maar ook decoratief. Dit is wat je wilt bereiken met raamdecoratie.

Daarnaast zijn paneelgordijnen ook uiterst geschikt om spullen uit het zicht te halen. Dit kan bijvoorbeeld ook voor een open kast of voor een boekenkast op maat. Zo creëer je een leuke sfeer en het oogt opgeruimd!

De hoeveelheid panelen die worden toegepast verschilt van 2 tot maximaal 10 gordijn panelen per railsysteem. Wij leveren de paneelgordijnen op maat en geheel naar eigen wens tot een breedte van 600 cm aan één stuk.

Systemen voor paneelgordijnen

Er zijn diverse railsystemen leverbaar met montage mogelijkheid tegen de wand of tegen het plafond. De railsystemen variëren van basic tot exclusieve RVS systemen. Ook elektrische systemen met afstandbediening zoals Luxaflex PowerView behoort tot de mogelijkheden van paneelgordijnen. Vloer & Raamdecor geeft je graag advies over de systemen van gordijnen panelen.

De voordelen van Vloer&Raamdecor inmeten

  • Gratis meetservice en kleuradvies aan huis
  • Groot assortiment aan stoffen
  • Deskundig advies door een topstyliste
  • Alles perfect op maat gemaakt
  • Vakkundige montage
  • Eigen servicedienst

Paneelgordijn wassen

Dit is natuurlijk ook fijn om te weten. Eens in de zoveel tijd is het nodig om de paneelgordijnen te wassen om ze fris en schoon te houden. Paneelgordijnen kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden op 40 graden. Draai wel een fijne was, want de stof van paneelgordijnen is kwetsbaar. Dit kan per materiaalstof verschillen. Vloer & Raamdecor zal deze informatie dan ook gegeven bij de aanschaf van paneelgordijnen of andere raamdecoratie zoals vouwgordijnen.

Knoop wel een waszak of enkele panty’s om de ringen heen van de paneelgordijnen. Anders is de kans op in de knoop raken aanwezig. Klaar met wassen? Hang ze gewoon weer aan de rails en laat ze daar drogen. Ze krijgen vanzelf de vorm weer terug en de kreukels verdwijnen. Dat scheelt weer strijkwerk.

Laat je inspireren door de specialisten bij Vloer & Raamdecor

Wil je deskundig interieuradvies? Maak dan een afspraak maken met een van onze adviseurs, of kom gewoon in de showroom kijken en ideeën opdoen voor je huis. Mocht je een uitgebreid woonadvies willen, geef je dan vrijblijvend op voor één van de adviesdagen die we in de showroom organiseren met professionele stylistes. Op onze website vind je een overzicht van alle adviesdagen. Denk eens aan andere woondecoratie zoals het aanleggen van een PVC-vloer en het ontwerpen van inloopkasten op maat. Daarnaast kan je naast paneelgordijnen en andere raamdecoratie ook terecht bij ons voor vloerverwarming infrezen. Mogelijkheden genoeg bij Vloer & Raamdecor.