• pvc_of_laminaat
 • PVC of laminaat? Welke vloer is beter?

  Je bent eruit: je wilt een nieuwe vloer in je woning! Je twijfelt alleen nog tussen PVC of laminaat. Dat is begrijpelijk Zowel PVC vloeren als laminaat vloeren hebben beide een luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende dessins zoals betonlook of visgraat. Toch zijn het echt verschillende vloeren en hebben ze hun eigen unieke eigenschappen.

  Verschil PVC en laminaat (voordelen & nadelen)

  In dit artikel leggen we de verschillen je uit zodat je makkelijker kunt kiezen tussen PVC of laminaat. Kies je voor een PVC vloer? De specialisten van Vloer & Raamdecor komen je nieuwe plak PVC vloer geheel gratis bij je inmeten en leggen! De laminaat vloeren zijn door het goede clicksysteem eenvoudig zelf te leggen. Tegenwoordig zijn er ook PVC click vloeren verkrijgbaar die je ook zelf kunt leggen. Liever je click PVC of laminaat vloer door ons laten leggen? Dat regelen we voor een zeer scherpe prijs! Kies je voor een van onze reguliere plak PVC vloeren, dan nemen wij je al het werk uit handen. Inmeten, egaliseren en leggen zit allemaal in onze prijzen verwerkt. Zelf heb je er geen omkijken meer naar. Je hoeft alleen maar je nieuwe PVC vloer uit te kiezen online of in onze showroom. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visgraat PVC vloer met luxe uitstraling of een eigentijdse PVC betonlook vloer? Ook laminaat heb je in zeer veel verschillende uitvoeringen. Er zit dus altijd een PVC of laminaat vloer bij die past bij jouw interieur.

  PVC of laminaat: de prijs

  Beide vloeren heb je in allerlei prijsklassen. De prijzen van pvc vloeren en laminaat van een hoge kwaliteit ontlopen elkaar niet zo heel veel. De vanaf prijzen van laminaat vloeren liggen wel lager. Ook omdat laminaat over het algemeen makkelijker zelf te leggen is, kan de prijs drukken. Let je op je budget? Dan is een laminaat vloer ten opzichte van een PVC vloer de betere keuze omdat deze in goedkopere uitvoeringen leverbaar is. Bovendien is laminaat ook makkelijker zelf te leggen. Ook hier kun je dus kosten besparen.

  Dessins

  Zowel laminaat als PVC zijn leverbaar in talloze dessins. Op dat vlak kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Er is altijd een vloer die past bij jouw interieurwensen. Zowel PVC als laminaat zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in houtlook, visgraat en betonlook dessins. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van PVC tegels die bijna niet van echt te onderscheiden zijn? Of een strakke witte laminaat vloer? Je kunt alle kanten op. Onze interieurstylisten helpen je graag met het maken van een keuze voor een kleur en dessin die perfect past bij jouw woning.

  Het onderhoud

  Beide typen vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Met een stofzuiger en een dweil zijn zowel een PVC vloer als een laminaat vloer goed schoon te houden. De laminaat vloer kan alleen minder goed tegen vocht, houd hier rekening mee.

  Waterbestendigheid

  laminaat of PVC vloeren voor in de badkamer?Laminaat is een stuk gevoeliger voor water dan een PVC vloer. Wordt je laminaat vloer te lang blootgesteld aan vocht, dan trekt het vocht in de naden van de vloer. Hierdoor gaat je laminaat vloer bobbelen.

  Een PVC vloer kan daarentegen uitstekend tegen vocht. Je kunt een PVC vloer hierdoor ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer leggen. Voor deze ruimtes is laminaat absoluut niet geschikt. Wil je dus in je keuken dezelfde vloer als in je woonkamer, kies dan voor een PVC vloer in plaats van een laminaatvloer.

  PVC vs. laminaat: geluid

  Een van de grote voordelen van een PVC vloer t.o.v. een laminaat vloer, is dat PVC vloeren veel geluidsarmer zijn. Een PVC vloer kun je dus ook prima op de trap of in een appartementencomplex leggen. Het geluid van voetstappen wordt goed gedempt.

  Bij een laminaat vloer zijn de geluiden te dempen door gebruik te maken van een kwalitatief goede ondervloer. Zo stil als een PVC vloer zal een laminaat vloer echter niet worden. Is het voor jou belangrijk dat de vloer zo stil mogelijk is? Bijvoorbeeld omdat je beneden buren hebt? Dan is de keuze laminaat of PVC snel gemaakt, en kies je voor de laatst genoemde. Maakt dit niet zo uit, bijvoorbeeld omdat het gaat om een slaapkamer boven, dan is laminaat ook een prima keuze en dit valt dan vaak ook net iets goedkoper uit.

  Duurzaamheid

  Onze PVC vloeren zijn praktisch onverslijtbaar en gemaakt voor intensief gebruik. Alle PVC vloeren zijn voorzien van een extra PU beschermlaag. Hierdoor zijn deze vloeren niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor drukke kantoren en winkels.

  Kunnen er krassen komen op een PVC vloer? Ja, een PVC vloer is krasbestendig, maar niet krasvast. Door scherpe voorwerpen of bijvoorbeeld kleine steentjes die je mee naar binnen loopt, kunnen er krasjes ontstaan op je PVC vloer. Een goede inloopmat zal dit voorkomen.

  Bij laminaat hangt de duurzaamheid erg af van de kwaliteit. Bij Vloer en Raamdecor vind je alleen de beste kwaliteit laminaat van alle topmerken! We adviseren je graag over wat de beste keuze is voor jouw situatie. PVC of laminaat in je hele huis? Of bijvoorbeeld PVC in de woonkamer en keuken, en laminaat in de slaapkamers boven?

  Vloerverwarming

  Wil je graag vloerverwarming aanleggen? Dan hoef je niet te twijfelen tussen PVC of laminaat. Van deze 2 opties is er eigenlijk maar 1 keuze, en dat is de PVC vloer. De PVC vloer heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en de vloerverwarming is dan ook te gebruiken als het primaire verwarmingssysteem in je woning! Kies je voor vloerverwarming, dan voelt een PVC vloer dus warmer aan dan een laminaatvloer omdat de warmte een stuk beter geleidt wordt door de dunne PVC vloer.

  Je kunt bij ons niet alleen terecht voor het leggen en de aanschaf van je PVC vloer, maar ook voor de installatie van je vloerverwarming. Je hebt dan 1 aanspreekpunt tijdens en na het project, wel zo makkelijk! Ook wanneer het gaat om service of garantie vragen. Wij leveren zowel elektrische vloerverwarming en ingefreesde vloerverwarming is in combinatie met een nieuwe PVC vloer.

  Ook zonder vloerverwarming zijn zowel PVC als laminaat prima keuzes. Deze vloeren voelen bijvoorbeeld een stuk warmer en comfortabeler aan dan tegels.

  Het leggen van je PVC of laminaat vloer

  pvc laminaat vloer leggenWat is het makkelijkst te leggen? PVC of laminaat? Plak PVC vloeren zijn dunner dan een laminaat vloer. Het is dan ook belangrijk dat een PVC vloer op een egale ondergrond wordt gelegd. In veel gevallen dient de ondergrond dan ook eerst geëgaliseerd te worden. Het is ook mogelijk om een PVC vloer over een reeds bestaande vloer heen te leggen. Koop je je PVC vloer bij Vloer en Raamdecor, dan leggen we je PVC vloer geheel gratis! Alle prijzen die je ziet op onze website zijn all-in deals. Dit is inclusief het inmeten en het egaliseren van de ondergrond.

  Onze laminaat vloeren zijn voorzien van het beste click systeem en dan ook eenvoudig zelf te leggen. Alles om je vloer mee af te werken, zoals bijpassende plinten, is ook bij ons verkrijgbaar. Liever niet zelf leggen? Geen probleem! Onze specialisten leggen jouw laminaat vloer snel en voordelig bij je thuis!

  PVC of laminaat: welke vloer is beter?

  PVC vloeren zijn de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. En dat is niet verwonderlijk. Ten opzichte van een laminaat vloer heeft een PVC vloer een aantal belangrijke voordelen. Dus als je ons vraagt: “PVC of laminaat?” Dan adviseren wij voor de meeste toepassingen een PVC vloer of een combinatie laminaat en PVC voor de verschillende ruimtes in je woning. Let je echter op je budget? Dan is een goede laminaatvloer een prima keuze!

  In onze PVC vloeren showroom in Dordrecht kun je 500 PVC vloeren bekijken en je laten adviseren door 1 van onze deskundige medewerkers. Ook hebben wij een groot aantal laminaat vloeren in verschillende dessins op voorrraad. Je kunt uiteraard ook ons aanbod PVC of laminaat vloeren online bekijken of direct een offerte aanvragen.

 • allure
 • moduleo
 • Luxaflex
 • ambiant
 • therdex