PVC of laminaat?

Je bent eruit: je wilt een nieuwe vloer in je woning! Je twijfelt alleen nog tussen een PVC vloer of laminaat. Beide vloeren hebben dezelfde luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende dessins zoals betonlook of visgraat.

In dit artikel leggen we de verschillen tussen een PVC en laminaat voor je uit zodat je makkelijker een keuze kunt maken. Kies je voor een PVC vloer? De specialisten van Vloer & Raamdecor komen je nieuwe PVC vloer geheel gratis bij je inmeten en leggen! De laminaat vloeren zijn door het goede clicksysteem eenvoudig zelf te leggen. Tegenwoordig zijn er ook PVC click vloeren verkrijgbaar. Liever je laminaat vloer door ons laten leggen? Dat regelen we voor een zeer scherpe prijs!

PVC laminaat: wat kies je en wat zijn de verschillen?

PVC laminaat: de prijs

Beide vloeren heb je in allerlei prijsklassen. De prijzen van pvc vloeren en laminaat van een hoge kwaliteit ontlopen elkaar niet zo heel veel. De vanaf prijzen van laminaat vloeren liggen wel lager.

Het onderhoud

Beide typen vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Met een stofzuiger en een dweil zijn zowel een PVC vloer als een laminaat vloer goed schoon te houden. De laminaat vloer kan alleen minder goed tegen vocht, houd hier rekening mee.

Waterbestendigheid

PVC vloeren voor in de badkamerLaminaat is een stuk gevoeliger voor water dan een PVC vloer. Wordt je laminaat vloer te lang blootgesteld aan vocht, dan trekt het vocht in de naden van de vloer. Hierdoor gaat je laminaat vloer bobbelen.

Een PVC vloer kan daarentegen uitstekend tegen vocht. Je kunt een PVC vloer hierdoor ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer leggen.

 

PVC vs. laminaat: geluid

Een van de grote voordelen van een PVC vloer t.o.v. een laminaat vloer, is dat PVC vloeren veel geluidsarmer zijn. Een PVC vloer kun je dus ook prima op de trap of in een appartementencomplex leggen. Bij een laminaat vloer zijn de geluiden te dempen door gebruik te maken van een kwalitatief goede ondervloer. Zo stil als een PVC vloer zal een laminaat vloer echter niet worden.

Duurzaamheid

PVC vloeren zijn praktisch onverslijtbaar en gemaakt voor intensief gebruik. Alle PVC vloeren zijn voorzien van een extra PU beschermlaag. Hierdoor zijn deze vloeren niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor drukke kantoren en winkels.

Bij laminaat hangt de duurzaamheid erg af van de kwaliteit. Bij Vloer en Raamdecor vind je alleen de beste kwaliteit laminaat van alle topmerken!

Vloerverwarming

Wil je graag vloerverwarming aanleggen? Dan is er eigenlijk maar 1 keuze, en dat is de PVC vloer. De PVC vloer heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en de vloerverwarming is dan ook te gebruiken als het primaire verwarmingssysteem in je woning! Je kunt bij ons niet alleen terecht voor het leggen en de aanschaf van je PVC vloer, maar ook voor de installatie van je vloerverwarming. Je hebt dan 1 aanspreekpunt tijdens en na het project, wel zo makkelijk! Ook wanneer het gaat om service of garantie vragen. Wij leveren zowel elektrische vloerverwarming en vloerverwarming die ingefreesd is in combinatie met een nieuwe PVC vloer.

Het leggen van je PVC of laminaat vloer

pvc laminiaat vloer leggenEen PVC vloer is dunner dan een laminaat vloer. Het is dan ook belangrijk dat een PVC vloer op een egale ondergrond wordt gelegd. In veel gevallen dient de ondergrond dan ook eerst geëgaliseerd te worden. Het is ook mogelijk om een PVC vloer over een reeds bestaande vloer heen te leggen. Koop je je PVC vloer bij Vloer en Raamdecor, dan leggen we je PVC vloer geheel gratis! Dit is inclusief het egaliseren van de ondergrond.

Onze laminaat vloeren zijn voorzien van het beste click systeem en dan ook eenvoudig zelf te leggen. Alles om je vloer mee af te werken, zoals bijpassende plinten, is ook bij ons verkrijgbaar. Liever niet zelf leggen? Geen probleem! Onze specialisten leggen jou laminaat vloer snel en voordelig bij je thuis!

PVC of laminaat: de conclusie

PVC vloeren zijn de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. En dat is niet verwonderlijk. Ten opzichte van een laminaat vloer heeft een PVC vloer een aantal belangrijke voordelen. Dus als je ons vraagt: “PVC of laminaat?” Dan adviseren wij voor de meeste toepassingen een PVC vloer.

In onze PVC vloeren showroom in Dordrecht kun je 500 PVC vloeren bekijken en je laten adviseren door 1 van onze deskundige medewerkers. Je kunt uiteraard ook ons aanbod PVC vloeren online bekijken of direct een offerte aanvragen.