Elektrische vloerverwarming (infrarood vloerverwarming)

Elektrische vloerverwarming geeft een comfortabele omgevingswarmte. Indien het niet mogelijk is om vloerverwarming te frezen dan adviseren wij onze elektrische infrarood vloerverwarming. Dit systeem maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In de verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement. Elektrische vloerverwarming is uiterst efficiënt met een verbruik van slechts 50 tot 100 watt per m² in plaats van 150 watt per m² zoals andere gangbare systemen.

Het uitbesteden van vloerverwarming en PVC vloer of vloerverwarming met een houten vloer aan één partij heeft voordelen; je hebt één aanspreekpunt en wij zorgen dat de werkzaamheden direct achter elkaar gepland worden. Wij verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, het aansluiten van het systeem in de meterkast en het plaatsen van de vloer van uw keuze en dit alles binnen 3 dagen!

 

Indien het niet mogelijk is om vloerverwarming te frezen dan adviseren wij onze elektrische vloerverwarming (infrarood vloerverwarming). Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een comfortabele verwarming voorziet. In de verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement. Elektrische infrarood vloerverwarming is uiterst efficiënt met een verbruik van slechts 50 tot 100 watt per m² in plaats van 150 watt per m² zoals andere systemen. Een ander voordeel is dat er geen frees -of breekwerk aan te pas komt bij de installatie; de aansluiting wordt netjes in de meterkast aangebracht.

 

infrarood vloerverwarming

Verwarming en isolatie in één systeem

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. En door een magnesiumoxide plaat hierop aan te brengen ontstaat er een 10 dB geluiddempende constructie wat elektrische vloerverwarming een ideaal systeem maakt voor appartementen. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte is het vloerverwarmingssysteem te combineren met o.a. een verlijmde PVC vloer, een laminaatvloer, een parketvloer of een Rigid PVC vloer.

Comfortabele warmte met infrarood vloerverwarming

Elektrische infrarood vloerverwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. De gasbesparing ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan. Dat komt doordat de elektrische vloerverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en dus meer comfort in huis.

Grote oppervlakken op lage temperatuur brengen is energie efficiënter, comfortabeler en gezonder dan luchtverwarming. Hoe hoger het aandeel stralingswarmte hierbij, hoe beter. Warmwaterradiatoren leveren slechts 20% tot 30% straling. Door te verwarmen met onze infrarood elektrische vloerverwarming kan de benodigde temperatuur met circa twee tot vier graden omlaag wat een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren van circa 14 tot 40%.

Voor bewoners met luchtwegklachten is LTV (laag temperatuur verwarming) extra prettig: de lucht in huis irriteert de luchtwegen minder aan- gezien LTV geen stofschroei geeft en minder zwevend stof in de lucht.

Eenvoudige bediening elektrische vloerverwarming

Het bedienen van de elektrische vloerverwarming kan eenvoudig door middel van een draadloze thermostaat, een thermostaat met touchscreen of met een app op je smartphone of tablet. Dit bied je de mogelijkheid om de vloerverwarming vanaf elke locatie te bedienen, per ruimte apart in te stellen of te programmeren naar eigen behoefte. Helemaal van deze tijd dus!

Voordelen infrarood vloerverwarming op een rij

  • Geen onderhoud of onderhoudskosten. Dus kostenbesparend.
  • Geen afschrijving. Een levensduur van elektrische vloerverwarming is minstens 30 jaar.
  • Ideaal voor appartementen. Standaard inclusief 10 dB ondervloer.
  • 10 jaar garantie. Gegarandeerde kwaliteit van onze infrarood vloerverwarming.
  • Geen CO2 uitstoot. Een duurzaam systeem.
  • Lage verbruikskosten door te compenseren met zonnepanelen. 
  • Middels App of modulerend systeem aan te sturen. Volledig op de toekomst gericht.
  • Keuze uit diverse thermostaten. Het beste systeem voor jou situatie.

Van het gas af met elektrische vloerverwarming

Vloer & Raamdecor begon ooit met de verkoop van tapijt en gordijnen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een full-service woninginrichter. Door altijd op zoek te zijn naar nieuwe innovaties zijn wij bijvoorbeeld al jaren toonaangevend in PVC vloeren en zijn zeer succesvol met ons eigen merk Flooriginal.

Wij bieden met onze infrarood elektrische vloerverwarming een duurzaam alternatief voor diegene die van het gas af willen. Gas gaat op den duur uit woningen verdwijnen en duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats.

Wij bieden diverse klimaatoplossingen voor een behaaglijk en energiezuinig binnenklimaat. De cv-ketel heb je daarbij niet meer nodig. Wij bieden particulieren en bedrijven passende oplossingen waarmee ieder gebouw voordelig van het gas af kan. Van eenvoudige verwarmingspanelen tot complete warmtepomp oplossingen voor verwarmen én koelen.

Gas wordt dus vervangen door stroom en de stijgende gasrekening wordt vervangen door een fors lagere stroomrekening, vooral als je de elektriciteit zelf gaat opwekken. Onze oplossingen op het gebied van elektrische vloerverwarming zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie maar ook voor specifieke toepassingen als zorgunits, vakantiewoningen, studentenwoningen, kantoren, etc.

Ionisatie CV pomp

Wij introduceren een pomp op basis van ionisatie.

Stroom wordt door een geleidende vloeistof gestuurd in een thermobloc. Door deze energie gaan de moleculen sneller bewegen en wordt elektriciteit in thermische energie omgezet. Deze warmte wordt doorgegeven aan het cv systeem.

Omdat er geen sprake is van een weerstand zoals bij gebruikelijke verwarmingssystemen is de ionisatie cv pomp heel snel op temperatuur (binnen een paar seconden).

Ionisatie verwarming zelf is niet nieuw, maar de toepasbaarheid voor woningen wel. Het grote voordeel van deze vorm van verwarming is dat deze een energie omzettingscoëfficiënt van 1:3 heeft. Een Ionisatie CV pomp werkt op 1 fase 13 Ampere en realiseert 9 Kw aan verwarmingsvermogen. Er hoeft dus geen krachtstroom aansluiting aangebracht te worden.

Een Ionisatie CV pomp is in nagenoeg alle woningen toepasbaar en is in verbruik vele malen efficiënter dan een elektrische cv ketel.

Nederland wil van het gas af en met deze techniek kan dat met behoud van het bestaande verwarmingssysteem zoals vloerverwarming of radiatoren. Met de Ionisatie CV pomp kan de gasgestookte cv-ketel worden vervangen.

Thermodynamische warmtepomp

Behoud de huidige radiatoren indien gewenst en maak gebruik van energie uit de lucht via thermodynamische panelen om gebouwen, woningen, zwembaden en sportclubs van warm water te voorzien voor verwarming en voor warm tapwater.

Wat is een thermodynamische warmtepomp?

Geluidloos, onderhoudsvrij, duurzaam!

Thermodynamische warmtepompen maken gebruik van de omgevingswarmte. Het verschil met de bekende lucht-water warmtepomp zit hem in de manier waarop de energie uit de omgeving wordt “gewonnen”. Een lucht-water warmtepomp onttrekt de warmte aan de buitenlucht met behulp van een ventilator, terwijl een thermodynamische warmtepomp gebruik maakt van een thermodynamisch paneel waar het koelmiddel doorheen stroomt.

Wil je de warmtepomp boiler niet alleen gebruiken voor warm tapwater maar ook voor de centrale verwarming? Kies dan voor de COMBINE WH series. De COMBINE WH series is als hybride aan te sluiten op de bestaande CV installatie, waarmee het gasgebruik met wel 60% wordt gereduceerd.

  • Op deze warmtepompen ontvangt u circa € 1.250 subsidie van de overheid.
  • Indicatie installatiekosten: €1250,-

Vrijblijvende prijsopgave elektrische vloerverwarming

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor elektrische infrarood vloerverwarming voor jouw woning? Kom dan langs in onze showroom in Dordrecht of vraag via onderstaand formulier direct een geheel vrijblijvende prijsopgave aan voor infrarood elektrische vloerverwarming!