Juni actie: eFloor inbouwsysteem

  10% KORTING OP ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING!

 • Elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming geeft een comfortabele omgevingswarmte. Elektrische vloerverwarming verwarmt een woning gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. Wij bieden 2 soorten elektrische vloerverwarming; een opbouwsysteem voor zwevende vloeren zoals PVC click, laminaat en zwevend parket en een inbouwsysteem voor verlijmde vloeren zoals PVC vloeren, Marmoleum, parket of plavuizen. 

  Opbouwsysteem premium verwarmingsfolie

  Dit systeem maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In de verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement. Elektrische vloerverwarming is uiterst efficiënt met een verbruik van 100 watt per m² in plaats van 150 watt per m² zoals andere gangbare systemen.

  Wij gaan uit van een geïnstalleerd vermogen van 100 Watt per m2 voor een goed geïsoleerde woning. Indien het verbruik circa 1000 uur per jaar is (5,5 uur per dag per winter van 180 dagen) kan je globaal uitrekenen hoeveel kWh je per jaar zult gebruiken. Wij installeren liever te ruim vermogen dan te weinig aangezien de verwarming dan minder vaak aan hoeft om de gehele ruimte te verwarmen.

  Indien het niet mogelijk is om vloerverwarming te frezen dan is onze elektrische vloerverwarming een goed alternatief. Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een comfortabele verwarming voorziet. In de verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement. Elektrische infrarood vloerverwarming is uiterst efficiënt met een verbruik van slechts 50 tot 100 watt per m² in plaats van 150 watt per m² zoals andere systemen. Een ander voordeel is dat er geen frees -of breekwerk aan te pas komt bij de installatie; de aansluiting wordt netjes in de meterkast aangebracht. Ons elektrische vloerverwarming systeem is bedoeld als hoofdverwarming voor een gehele verdieping en is niet bedoeld voor toepassing in alleen een keuken, hal of andere kleine ruimte. Wij installeren elektrische vloerverwarming vanaf 30 m².

  Zwevend (ondervloer)systeem

  Infrarood vloerverwarming wordt als een zwevend systeem geïnstalleerd. Door een 9 mm Redupax ondervloer onder de vloerverwarmingsfolie aan te brengen gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Zoals bij elke lage temperatuur vloerverwarming is het ook bij dit systeem belangrijk dat de vloer geïsoleerd zodat er geen warmteverlies naar beneden toe plaats vind. Het Etherma systeem is dan ook met name ideaal geschikt voor energiezuinige woningen met energieklasse B of hoger. Indien dit niet het geval is of niet mogelijk dan is het raadzaam om een extra infrarood paneel toe te passen zodat je op zeer koude dagen verzekerd bent van comfortabele warmte. De Redupax ondervloer is ook 10 dB geluidsisolerend en daardoor geschikt voor toepassing in appartementen.

  Inbouwsysteem e-Floor

  Het efficiënte en moderne vloerverwarming systeem van Etherma is het resultaat van jarenlang intensief onderzoek en ervaringen. In de fabriek in Oostenrijk worden de producten al ruim 35 jaar ontwikkeld, getest en geproduceerd met als resultaat een hoogwaardig product dat geschikt is voor bij -of hoofdverwarming.

  De vloerverwarmingsmatten van Etherma worden na het inmeten door onze installateur op maat geleverd. De matten worden verlijmd op de dekvloer en de bekabeling wordt naar de meterkast geleid en aangesloten. Indien noodzakelijk installeren wij zonder meerprijs extra groepen in de meterkast. Ook worden er sensoren op de vloer geplaatst om te voorkomen dat de vloerverwarming een te hoge temperatuur bereikt. De sensoren communiceren met de bijgeleverde draadloze thermostaat waarmee je eenvoudig de gewenste temperatuur mee instelt. Ook is het mogelijk om de vloerverwarming te bedienen d.m.v. een eenvoudige app op je telefoon of tablet.

  Nadat de vloerverwarming is geïnstalleerd wordt er een laag van 7 mm egalisatie aangebracht. Deze laag zorgt voor een stabiele ondergrond en beschermt de vloerverwarming tegen beschadigingen. Nadat de egalisatie droog kan elke gewenste verlijmde vloer worden aangebracht, maar indien gewenst een zwevende PVC clickvloer of een zwevende parketvloer.

  Zoals bij elke lage temperatuur vloerverwarming is het ook bij dit systeem belangrijk dat de vloer geïsoleerd zodat er geen warmteverlies naar beneden toe plaats vind. Het Etherma systeem is dan ook met name ideaal geschikt voor energiezuinige woningen met energieklasse B of hoger.

  Het voordeel van het Etherma systeem ten opzichte van het zwevende infrarood systeem is dat het een vaste vloer betreft. Omdat het systeem als het ware onderdeel van de dekvloer wordt is het een stille vloer zonder hinderende loopgeluiden vergelijkbaar met traditionele vloerverwarmingsystemen.

   

   

   

  Comfortabele warmte met elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming verwarmt een geïsoleerde woning gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan met radiatoren. De gasbesparing ontstaat niet alleen door de lagere temperatuur, maar ook doordat de thermostaat één of twee graden lager kan. Dat komt doordat de elektrische vloerverwarming heel constant warmte afgeeft in de vorm van aangename stralingswarmte. Dit zorgt ook voor minder tocht en dus meer comfort in huis.

  Grote oppervlakken op lage temperatuur brengen is energie efficiënter, comfortabeler en gezonder dan luchtverwarming. Hoe hoger het aandeel stralingswarmte hierbij, hoe beter. Warmwaterradiatoren leveren slechts 20% tot 30% straling. Door te verwarmen met onze infrarood elektrische vloerverwarming kan de benodigde temperatuur met circa twee tot vier graden omlaag wat een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren van circa 14 tot 40%.

  Voor bewoners met luchtwegklachten is LTV (laag temperatuur verwarming) extra prettig: de lucht in huis irriteert de luchtwegen minder aan- gezien LTV geen stof schroei geeft en minder zwevend stof in de lucht.

  Eenvoudige bediening elektrische vloerverwarming

  Het bedienen van de elektrische vloerverwarming kan eenvoudig door middel van een draadloze thermostaat, een thermostaat met touchscreen of met een app op je smartphone of tablet. Dit bied je de mogelijkheid om de vloerverwarming vanaf elke locatie te bedienen, per ruimte apart in te stellen of te programmeren naar eigen behoefte. Helemaal van deze tijd dus!

  Voordelen elektrische vloerverwarming op een rij

  • Geen onderhoud of onderhoudskosten. Dus kostenbesparend.
  • Geen afschrijving. Een levensduur van elektrische vloerverwarming is minstens 30 jaar.
  • Ideaal voor appartementen. Standaard inclusief 10 dB ondervloer.
  • Geen CO2 uitstoot. Een duurzaam systeem.
  • Lage verbruikskosten door te compenseren met zonnepanelen. 
  • Middels App of modulerend systeem aan te sturen. Volledig op de toekomst gericht.
  • Keuze uit diverse thermostaten. Het beste systeem voor jou situatie.

  Van het gas af met elektrische vloerverwarming

  Vloer & Raamdecor begon ooit met de verkoop van tapijt en gordijnen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een full-service woninginrichter. Door altijd op zoek te zijn naar nieuwe innovaties zijn wij bijvoorbeeld al jaren toonaangevend in PVC vloeren en zijn zeer succesvol met ons eigen merk Flooriginal.

  Wij bieden met elektrische vloerverwarming een duurzaam alternatief voor diegene die van het gas af willen. Gas gaat op den duur uit woningen verdwijnen en duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats.

  Wij bieden diverse klimaatoplossingen voor een behaaglijk en energiezuinig binnenklimaat. De cv-ketel heb je daarbij niet meer nodig. Wij bieden particulieren en bedrijven passende oplossingen waarmee ieder gebouw voordelig van het gas af kan. Van eenvoudige verwarmingspanelen tot complete warmtepomp oplossingen voor verwarmen én koelen.

  Gas wordt dus vervangen door stroom en de stijgende gasrekening wordt vervangen door een fors lagere stroomrekening, vooral als je de elektriciteit zelf gaat opwekken. Onze oplossingen op het gebied van elektrische vloerverwarming zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie maar ook voor specifieke toepassingen als zorgunits, vakantiewoningen, studentenwoningen, kantoren, etc.

DE VOORDELEN VAN

VLOER & RAAMDECOR

 • Gratis inmeten en advies aan huis
 • Scherpe PVC vloer All-in Deals
 • Specialist in de installatie van vloerverwarming; traditioneel én elektrisch!
 • Deskundig advies en vakmanschap sinds 1993
 • Moduleo Preferred Premium Partner®
 • Makkelijk te bereiken showroom met +500 PVC vloeren en gratis parkeren
 • Vakkundige stoffeerders, monteurs en installateurs
 • Uitsluitend egalisaties en watervaste lijmen van topmerk Eurocol
 • CBW-erkend voor extra zekerheid en garantie
 • allure
 • moduleo
 • Luxaflex
 • ambiant
 • therdex
Offerte op maat