Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een comfortabele omgevingswarmte. Als je een cement dekvloer hebt dan is het mogelijk om vloerverwarming in te frezen. Er worden dan sleuven van ca. 20 mm diep in de vloer aangebracht voor bij- of hoofdverwarming. Is het niet mogelijk om te frezen dan raden wij onze energiezuinige elektrische vloerverwarming aan.

Bij Vloer & Raamdecor kun je zowel terecht voor je nieuwe vloer (of een compleet nieuw interieur) als voor het installeren van de vloerverwarming.

Vloerverwarming met een nieuwe vloer

Het uitbesteden van de installatie van vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer of houten vloer met vloerverwarming aan één partij heeft veel voordelen: je hebt één aanspreekpunt en de werkzaamheden worden direct achter elkaar uitgevoerd. Geen gaten in je planning en geen gedoe met afstemming tussen verschillende leveranciers. Wij verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het stofvrij infrezen van vloerverwarming, het aansluiten van het systeem inclusief het aanbrengen van een energiezuinige pomp, het dichten van de sleuven en het egaliseren en aanbrengen van een nieuwe vloer, en dit alles binnen 3 dagen!

vloerverwarming installeren

Wij garanderen dat er geen schade of doortekening in de vloer kan ontstaan. Onze vakmensen dichten de sleuven vakkundig met een krimpvaste reparatiemortel, egaliseren de vloer met een spanningsvrije egalisatie en leggen daarna de gewenste PVC vloer, houten vloer, keramische klikvloer of Marmoleum. Je krijgt dus totale garantie voor het complete systeem en je nieuwe vloer.

Voordelen van infrezen van vloerverwarming

 • Geen hak of breekwerk. De vloerverwarming wordt stofvrij ingefreesd.
 • Geen verhoging van de bestaande vloer. Dus geen deuren inkorten of keuken ophogen.
 • Energiebesparend. Door de lage temperatuur en de energiezuinige pomp.
 • Aansluiting op de bestaande CV ketel of stadsverwarming. Dus geen extra investeringen.
 • Realiseerbaar binnen 3 dagen.
 • Geen radiatoren meer nodig. Dus een strakker interieur.
 • Minder stofcirculatie. Ideaal voor mensen met een stofallergie.

Uitsluitend de beste vloerverwarmingsproducten

Wij werken uitsluitend met de beste materialen en machines om de vloerverwarming in jouw woning perfect te installeren. Hierdoor waarborgen wij onze kwaliteit en service. Hieronder lees je meer over onze werkwijze en de producten, machines en materialen die wij gebruiken voor het aanleggen van vloerverwarming.

Freesmachine

Onze freesmachines voor het inslijpen van de sleuven voor vloerverwarming is uitgerust met een zelfrijdend systeem. Dit systeem freest de sleuven gelijkmatig en efficiënt. Met de allernieuwste technieken zorgen we op een vakkundige en stofarme manier voor het mooiste en beste resultaat. Het feit dat wij met onze freesmachine stof arm frezen is mogelijk door de directe afzuiging van het stof door aangesloten stofzuigers die zelfs het fijnste stof opnemen.

Geen huis vol stof

Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over een huis vol stof ná het aanleggen van de vloerverwarming en kunnen wij, zodra wij ons werk met de freesmachine gedaan hebben, direct verder gaan met het dichten van de sleuven en egaliseren van de vloer.

Verdeler

Wij werken met de verdelers van Yonos. De verdelers van Yonos zijn voorzien van alle appendages die nodig zijn voor een goed systeem. Deze verdeelunits voldoen aan alle kwaliteitseisen en hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar.

De verdeelset is geluidsarm door de spanningsvrije montage van de WILO circulatiepomp op de verdelerbalk. De verdeler is voorzien van afsluiters op de aanvoer van de groepen en instelbare afsluiters op de retour. De verdeler heeft een hydraulisch neutraal mengprincipe, dus de circulatiepomp van de verdeler veroorzaakt geen waterstromingen in de leidingen.

Standaard verdeelset voor CV-ketels

Zeer compacte en hoogwaardige vloerverwarming verdeelset, vervaardigd uit kokerprofiel met een dikte van 3 mm en voorzien van een uniek (spanningsvrij gemonteerd) WILO pomphuis, waardoor pompgeruis is uitgesloten. Chemisch voorbehandeld tegen doorroesten van binnenuit, waarna een slag- en stootvaste poederepoxycoating is aangebracht in de kleur zwart. De verdeelset is tevens voorzien van thermostatiseerbare dubbel instelbare groeps afsluiters M30 x 1,5mm. De aansluitingen zijn ¾” Euro-conus.

Verdeelset voor stadsverwarming

Identiek aan de standaard verdeelset, echter voorzien van een thermostatische regeling op zowel CV-aanvoerzijde- als CV-retourzijde alsmede een maximaalbeveiliging (60°C +/-5K)). Deze verdeelsets zijn maximaal 10 groepen groot.

Afmetingen

Wanneer u kiest voor een WILO pomp, dan is de diepte van de verdeelset (het diepste punt is de pomp) 210 mm in plaats van 180 mm.

De capaciteit van de circulatiepomp wordt volledig benut voor de waterdoorstroming van de groepen. Een optimale thermische beveiliging is ontstaan door de bouwwijze. Zelfs bij een uitgeschakelde circulatiepomp kan er geen onvermengd (heet) water door de verwarmingsleidingen circuleren.

Thermometers op zowel de aanvoerverdeler als op de retourverzamelaar. Thermostatische watertemperatuurregeling van 20ºC tot 70ºC met een voeler in een dompelbuis op zowel de aanvoer als de retour van het stadsverwarmingswater. De handbedienbare retourafsluiters van de buizengroepen zijn geschikt voor montage van stelmotoren. Elektrische bekabeling met maximaal-beveiliging en aansluitsnoer met randaarde volgens geldende voorschriften.

Circulatie pomp

Sinds enige jaren worden de vertrouwde wisselstroommotoren in allerlei pompen en ventilatoren steeds vaker vervangen door nieuwe gelijkstroommotoren met permanente magneten wat een nog veel grotere besparing oplevert.

Door deze motoren ook nog eens te voorzien van ingebouwde intelligente besturingselektronica, kunnen ze ook nog worden terug geregeld in vermogen wanneer de situatie dat toelaat. Hierdoor neemt het energieverbruik van de vloerverwarming nog verder af.

Hoe werkt de circulatiepomp van de vloerverwarming?

De WILO pomp maakt gebruik van een permanent-magneet motor en een regeling op basis van drukverschil waardoor het mogelijk is om de pompprestatie continu aan te passen aan de actuele systeemvereisten. De pomp is in staat om de pompprestatie automatisch te regelen binnen een vastgesteld prestatiebereik. De pomp wordt hierbij ingesteld op proportionele drukregeling. De WILO pomp zoekt continu naar de juiste instelling voor een optimaal comfort met een minimum aan energieverbruik.

Vloerverwarmingsbuis

De vloerverwarmingbuis is vervaardigd van de Dowlex 2344 grondstof en is KOMO gekeurd onder nummer K22647 en K22648. De buis is zuurstof diffusiedicht volgens DIN 4726. De standaard kleur van de buis is transparant wit. Wanneer vloerverwarming ingefreesd wordt, gebruiken wij een 14 mm vloerverwarmingbuis. In geval van aanleg op krimpnetten is dit een 16 mm buis.

Uitsluitend Dowlex buizen

De Dowlex-buizen zijn zuurstofdicht volgens DIN 4726 en KOMO getest tot 110 graden. Het is erg belangrijk dat er geen zuurstof in de vloerverwarmingbuis komt. Gebeurt dit toch, dan treedt er in de buis corrosie op hetgeen fataal kan zijn voor uw verwarmingsinstallatie.

Dowlex-buizen beschikken over een diffusiedichte laag, waardoor toetreding van zuurstof onmogelijk is. Er geldt dan ook een garantie van 50 jaar op deze buis, waarbij er de eerste 10 jaar ook nog eens de vervolgschade onder de garantie valt!

Sleuven vakkundig gedicht

Één van de belangrijkste aspecten bij de installatie van vloerverwarming is het dichten van de sleuven waarin de vloerverwarmingsbuizen liggen. Van oudsher zijn installateurs gewend om dit te doen met tegellijm; dit is een snelle en goedkope oplossing maar helaas geen goede. Daarom dichten wij de sleuven altijd met een krimpvaste en sneldrogende reparatiemortel waarna wij de vloer direct en in één keer goed kunnen egaliseren zonder risico op doortekenen van de sleuven.

 

Elektrische vloerverwarming

Indien het niet mogelijk is om vloerverwarming te frezen dan adviseren wij onze infrarood elektrische vloerverwarming. Dit systeem maakt gebruik van 0,35 mm dunne verwarmingsfolie die in een ongekend comfortabele verwarming voorziet. In de verwarmingsfolie wordt koolstofvezel vulling gebruikt als verwarmingselement.

Verwarming en isolatie in één systeem

Door een laag reflecterende isolatiefolie aan te brengen gaat geen warmte verloren. En door een magnesiumoxide plaat hierop aan te brengen ontstaat er een 10 dB geluiddempende constructie wat dit een ideaal systeem maakt voor appartementen.
Over de elektrische vloerverwarming kan een ondervloer worden gelegd i.c.m. een verlijmde PVC vloer, maar ook een laminaatvloer van Berry Alloc of Quickstep, een parketvloer -of Rigid PVC clickvloer is geschikt!

Voordelen infrarood vloerverwarming

 • Geen onderhoud of onderhoudskosten. Dus kostenbesparend.
 • Geen afschrijving. Een levensduur van minstens 30 jaar.
 • 10 jaar garantie. Gegarandeerde kwaliteit.
 • Geen CO2 uitstoot. Een duurzaam systeem.
 • Lage verbruikskosten door te compenseren met zonnepanelen.
 • Middels App of modulerend systeem aan te sturen. Volledig op de toekomst gericht.
 • Keuze uit diverse thermostaten. Het beste systeem voor jou situatie.

Wat kost vloerverwarming?

Wij maken graag een offerte op maat voor vloerverwarming en een nieuwe vloer. Wij doen je graag een geheel vrijblijvend aanbod voor het volledige project van de installatie van de vloerverwarming tot het leggen van een nieuwe vloer. Wij zorgen ervoor dat de planning sluitend is, en voor service of garantie vragen, kun je altijd bij ons terecht. Dat is het voordeel van het hebben van 1 aanspreekpunt!

Wanneer je nog geen keuze hebt gemaakt voor je vloer, dan adviseren wij je hier natuurlijk graag over. Kies je voor een PVC vloer, een echte houten vloer of toch één van de vele andere vloeren waarbij vloerverwarming mogelijk is? Bel ons gerust of kom langs in onze showroom in Dordrecht. In de showroom kun je de verschillende vloeren en dessins zelf bekijken. Onze adviseurs denken graag met je mee!