Vloerverwarming Rotterdam

Waarom steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in Rotterdam

Vloerverwarming is aan een ware opmars bezig. Altijd warme voeten en een aangename omgevingswarmte zorgen ervoor dat deze luxe en energiezuinige manier van verwarmen steeds populairder wordt. Vloerverwarming met een houten vloer of in combinatie met een mooie PVC vloer beleef ook jij optimaal plezier van jouw vloerverwarming in Rotterdam en omstreken.

Hoe leg je vloerverwarming aan in Rotterdam?

De aanleg van vloerverwarming kan op twee manieren. Beschik je over een dekvloer van cement dan is het mogelijk om de vloerverwarming in te laten frezen. In dat geval brengen de installateurs sleuven van ongeveer 20 mm diep in de vloer aan. Hierin worden buizen aangelegd die door middel van water worden verwarmd. Het voordeel van frezen is dat je de vloer niet hoeft op te hogen. Nadat de dekvloer is geëgaliseerd kun je hier een vloer van hout, pvc of marmoleum overheen laten leggen. Je kunt de vloerverwarming zowel gebruiken als bij -of hoofdverwarming. Beschikt jouw woning niet over een dekvloer van cement dan kun je kiezen voor elektrische vloerverwarming. In dat geval gebeurt de verwarming door middel van dunne verwarmingsfolie die is gevuld met koolstofvezel dat fungeert als verwarmingselement. Elektrische vloerverwarming is zeer zuinig in energieverbruik. Dit type vloerverwarming is voorzien van een laag reflecterende isolatiefolie waardoor er geen warmte verloren gaat. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de gehele ruimte. Daarom is elektrische vloerverwarming bijvoorbeeld uitstekend te combineren met een pvc- of een laminaatvloer.

vloerverwarming Rotterdam met PVC vloer

De voordelen van vloerverwarming op een rij

  • Vloerverwarming is een stuk zuiniger dan wanneer je radiatoren gebruikt. Je kunt je energieverbruik tot wel zo’n 20% verminderen. Dit komt door een gelijkmatige verdeling van de warmte over het gehele vloeroppervlak. De warmte uit een radiator heeft veel minder de neiging om zich gelijkmatig te verspreiden. Bovendien stijgt veel van de warmte op naar het plafond. Hierdoor is de gevoelstemperatuur op de grond lager. Terwijl je flink stookt, heb je toch last van koude voeten. Met vloerverwarming is dat niet het geval. Sterker nog, je kunt zelfs in de winter zonder sokken zitten. Dankzij de gelijkmatige verdeling kun je de thermostaat dan ook gemiddeld wel zo’n twee graden lager zetten en toch hetzelfde comfortabele gevoel hebben als wanneer de warmte uit de radiator komt
  • Vloerverwarming zit netjes verborgen onder je vloer. Je hebt geen last meer van radiatoren langs je muren. Hierdoor heb je meer ruimte vrij om bijvoorbeeld een kast neer te zetten of kamer hoge ramen te plaatsen.
  • Vloerverwarming zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. Het houdt de lucht in je kamer fris en zuurstofrijk. Je hebt minder last van stof. Bij radiatoren is er sprake van een thermische circulatie van lucht die opstijgt naar het plafond en daarna in cirkels met stof weer naar beneden gaat. Vloerverwarming is wat dat betreft zeker voor mensen met een allergie een verademing.

Vloerverwarming Rotterdam offerte

Wanneer je kiest voor vloerverwarming dan is dat ook het moment om een nieuwe vloer aan te leggen. De bestaande vloer moet je tenslotte laten verwijderen. In de regio Rotterdam vang je twee vliegen in een klap wanneer je jouw vloerverwarming laat leggen door Vloer & Raamdecor. Dit is niet alleen een vloerverwarmingsinstallatiebedrijf, maar tegelijkertijd ook leverancier van onder meer pvc- en houten vloeren. Dat is een groot voordeel. Je hebt één aanspreekpunt en de hele klus wordt door hetzelfde bedrijf geklaard. De werkzaamheden worden zo gepland dat ze aansluitend en binnen een paar dagen worden uitgevoerd. Dat is wel zo’n rustgevende gedachte. Zo heb jij straks ook comfortabele en energiezuinige vloerverwarming liggen onder je splinternieuwe vloer. Voor vloerverwarming en een PVC vloer in Rotterdam ben je dus ook bij Vloer & Raamdecor dan ook aan het juiste adres!