Vloerverwarming met houten vloer

  binnen 3-5 dagen geïnstalleerd!

 • Houten vloer met vloerverwarming

  Tegenwoordig kiezen veel mensen voor houten vloer met vloerverwarming. Maar hoe werkt vloerverwarming eigenlijk precies en is het het geschikt voor houten vloeren?

  Vloerverwarming is een verwarmingsmethode die wordt ingebouwd in de vloer. De vloer wordt op lage temperatuur verwarmd en de warmte wordt op een gelijkmatige manier door het gehele vertrek verspreid. Indien je een houten vloer wilt combineren met vloerverwarming dan adviseren wij een ingefreesde vloerverwarming die aangesloten wordt op de bestaande CV ketel, warmtepomp of hybride warmtepomp. Heb je nog een traditionele CV ketel dan kunnen wij de ingefreesde vloerverwarming zodanig installeren dat deze later alsnog probleemloos op een warmtepomp of hybride warmtepomp kan worden aangesloten.

  houten vloer vloerverwarming

  Voordelen vloerverwarming houten vloer

  Als je overweegt om vloerverwarming met een houten vloer aan te schaffen heeft dit veel voordelen. Om te beginnen staat een houten vloer prachtig in je woonkamer en zorgt het voor een luxe uitstraling. Je nieuwe vloer voelt altijd heerlijk warm aan en zeker als het buiten kouder wordt, is het een genot om met blote voeten op een heerlijk warme vloer te lopen. Het voelt nooit meer kil aan in huis! Een ander groot voordeel is dat je de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken, zodat je geen radiatoren meer nodig hebt. Dit maakt je woonkamer niet alleen mooier, maar ook ruimer.

  Voor mensen met een allergie is een houten vloer met vloerverwarming ook een uitkomst, want de vloer is namelijk eenvoudig stofvrij te houden. Doordat je geen radiatoren hebt, kom je bovendien veel gemakkelijker in de moeilijke hoekjes en hoopt stof zich niet zo snel op. Zo hou je je huis moeiteloos schoon en heb je ook nog eens minder last van je allergie!

  Nadelen

  Zijn er ook nadelen wanneer je een houten vloer wilt combineren met vloerverwarming? Ja, die zijn er ook. Een houten vloer verspreid de warmte minder goed dan bijvoorbeeld een PVC vloer. Het leggen van een nieuwe houten vloer is een specialistische klus en niet iets wat je makkelijk zelf doet. Er zijn vloeren van hout die door de warmte nog wat extra gaan werken.

  Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van vloerverwarming onder een houten vloer? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of breng een bezoek aan onze showroom.

  Houten vloeren van de hoogste kwaliteit

  Ben je op zoek naar een nieuwe vloer met vloerverwarming, maar weet je eigenlijk niet precies wat de mogelijkheden zijn? In ons assortiment hebben we eikenhouten vloeren in allerlei soorten en maten die speciaal geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Een eikenhouten vloer is gemakkelijk te onderhouden en voelt comfortabel aan. Daarnaast is eikenhout erg sterk is en past het bij allerlei soorten inrichtingen. Vloer & Raamdecor heeft houten vloeren in veel verschillende stijlen van modern tot klassiek. Zo heb je straks een schitterende vloer die ook nog eens je woonkamer verwarmt!

  Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Flooriginal Eiken Multiplank Vloer die bestaat uit mooie Finse berken multiplanken met een massief eiken toplaag? Voor deze Eiken Multiplank hebben we vaak aantrekkelijke aanbiedingen inclusief leggen en verlijmen. Verder is deze vloer van massief hout verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over onze dienstverlening, de prijzen en mogelijkheden. Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen via onze website. We helpen je graag verder! Wil je onze vloeren graag met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs in onze showroom. Je kijkt je ogen uit en je zult gegarandeerd de houten vloer met vloerverwarming vinden die het beste bij je past!

  vloerverwarming houten vloer binnen 1 week geregeld

  Compleet geïnstalleerd door vakmensen

  We beginnen met de installatie van de vloerverwarming. Dit gebeurt met verwarmingsbuizen die op gelijke afstand van elkaar door de hele kamer worden gelegd. Doordat de buizen over de hele ruimte verdeeld zijn, voelt het vertrek eerder warm aan. Als je een cementvloer als ondergrond hebt, dan kunnen we de vloerverwarming infrezen. We maken dan sleuven in de grond. Een andere mogelijkheid is om voor elektrische infrarood vloerverwarming te kiezen. Hierbij werken we met verwarmingsfolie en koolstofvezel vulling

  Daarna kan de houten vloer gelegd worden. Tegenwoordig wordt in alle nieuwe huizen vloerverwarming aangelegd, omdat er veel minder energie voor nodig is om het huis te verwarmen. Is er bij jou al vloerverwarming aangelegd? Dan kun je bij ons ook terecht voor alleen een nieuwe houten vloer.

  De thermostaat van de vloerverwarming wordt op een constante temperatuur gezet en blijft zo tot het buiten weer warmer wordt. Als het in het najaar kouder wordt, gaat de thermostaat weer verwarmen. Op deze manier heb je altijd de ideale temperatuur in huis.

  Houten vloer met vloerverwarming offerte

  Bent je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over de mogelijkheden van  een houten vloer in combinatie met vloerverwarming leggen in jouw woning? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze showroom voor vloeren en vloerverwarming in Dordrecht! Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en vertellen je graag meer over alle mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming en woninginrichting. Liever geen houten vloer? Kies dan bijvoorbeeld voor één van onze PVC vloeren .

  Binnen 3 tot 7 dagen wordt de vloerverwarming met houten vloer gelegd. Je hebt bij ons altijd één aanspreekpunt en we staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. We maken samen een planning, zodat de hele installatie feilloos met al je andere bezigheden samengaat en we garanderen je dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Zo kun je binnen een mum van tijd genieten van je mooie nieuwe houten vloer met vloerverwarming!

DE VOORDELEN VAN

VLOER & RAAMDECOR

 • Gratis inmeten en advies aan huis
 • Scherpe PVC vloer All-in Deals
 • Specialist in de installatie van vloerverwarming; traditioneel én elektrisch!
 • Deskundig advies en vakmanschap sinds 1993
 • Moduleo Preferred Premium Partner®
 • Makkelijk te bereiken showroom met +500 PVC vloeren en gratis parkeren
 • Vakkundige stoffeerders, monteurs en installateurs
 • Uitsluitend egalisaties en watervaste lijmen van topmerk Eurocol
 • CBW-erkend voor extra zekerheid en garantie
 • allure
 • moduleo
 • Luxaflex
 • ambiant
 • therdex
Offerte op maat