Houten vloer met vloerverwarming

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor houten vloer met vloerverwarming. Maar wat is vloerverwarming eigenlijk precies? Het is een verwarmingsmethode die wordt ingebouwd in de vloer. De vloer wordt op lage temperatuur verwarmd en de warmte wordt op een gelijkmatige manier door het gehele vertrek verspreid. Een vraag die we bij Vloer & Raamdecor vaak krijgen is of een houten vloer met vloerverwarming wel mogelijk is.

houten vloer vloerverwarming

houten vloer met vloerverwarming compleet geïnstalleerd door vakmensen

Wat zijn de voordelen van een houten vloer met vloerverwarming?

Als je overweegt om vloerverwarming met een houten vloer aan te schaffen heeft dit veel pluspunten. Om te beginnen staat een houten vloer prachtig in je woonkamer en zorgt het voor een luxe uitstraling. Je vloer voelt altijd heerlijk warm aan en zeker als het buiten kouder wordt, is het een genot om met blote voeten op een heerlijk warme vloer te lopen. Het voelt nooit meer kil aan in huis! Een groot voordeel is dat je de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken, zodat je geen radiatoren meer nodig hebt. Dit maakt je woonkamer niet alleen mooier, maar ook ruimer.

Een houten vloer met vloerverwarming scheelt ook in de stookkosten en dit zie maandelijks terug in je energierekening! En omdat je energie bespaart met deze manier van verwarmen, denk je ook nog aan het milieu! Voor mensen met een allergie is een houten vloer met vloerverwarming ook een uitkomst, want de vloer is namelijk eenvoudig stofvrij te houden. Doordat je geen radiatoren hebt, kom je bovendien veel gemakkelijker in de moeilijke hoekjes en hoopt stof zich niet zo snel op. Zo hou je je huis moeiteloos schoon en heb je ook nog eens minder last van je allergie!

Eikenhouten vloeren van de hoogste kwaliteit

Ben je op zoek naar een houten vloer met vloerverwarming, maar weet je eigenlijk niet precies wat de mogelijkheden zijn? In ons assortiment hebben we eikenhouten vloeren in allerlei soorten en maten die speciaal geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Een eikenhouten vloer is gemakkelijk te onderhouden en voelt comfortabel aan. Daarnaast is eikenhout erg sterk is en past het bij allerlei soorten inrichtingen. Vloer & Raamdecor heeft eikenhouten vloeren in veel verschillende stijlen van modern tot klassiek. Zo heb je straks een schitterende vloer die ook nog eens je woonkamer verwarmt!

Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Flooriginal Eiken Multiplank Vloer die bestaat uit mooie Finse berken multiplanken met een massief eiken toplaag? Voor deze Eiken Multiplank hebben we vaak aantrekkelijke aanbiedingen inclusief leggen en verlijmen. Verder is deze eikenhouten vloer verkrijgbaar in verschillende kleuren. Heb je vragen over onze eikenhouten vloeren met vloerverwarming? Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen via onze website. We helpen je graag verder! Wil je het graag met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs in onze showroom. Je kijkt je ogen uit en je zult gegarandeerd de houten vloer met vloerverwarming vinden die het beste bij je past!

vloerverwarming houten vloer binnen 1 week geregeld

Compleet geïnstalleerd door vakmensen

We beginnen met de installatie van de vloerverwarming. Dit gebeurt met verwarmingsbuizen die op gelijke afstand van elkaar door de hele kamer worden gelegd. Doordat de buizen over de hele ruimte verdeeld zijn, voelt het vertrek eerder warm aan. Als je een cementvloer als ondergrond hebt, dan kunnen we de vloerverwarming infrezen. We maken dan sleuven in de grond. Een andere mogelijkheid is om voor elektrische infrarood vloerverwarming te kiezen. Hierbij werken we met verwarmingsfolie en koolstofvezel vulling. Bij vloerverwarmingssystemen wordt er onderscheid gemaakt tussen natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming.

Bij natbouw vloerverwarming komt er een laag cement over de vloerverwarming. Bij droogbouw vloerverwarming werken we met platen waar de buizen aan vastgemaakt worden. Daarna kan de houten vloer gelegd worden. Bij natbouw vloerverwarming wordt het hout eerst gedroogd. Daarna kan het hout op het plaatmateriaal verlijmd worden. Dit verlijmen doen we om ervoor te zorgen dat de warmte van de vloerverwarming door de houten vloer heen kan en zo maximaal rendement uit de vloerverwarming te halen. Tegenwoordig wordt in alle nieuwe huizen vloerverwarming aangelegd, omdat er veel minder energie voor nodig is om het huis te verwarmen. De thermostaat van de vloerverwarming wordt op een vaste temperatuur gezet en blijft zo tot het buiten weer warmer wordt. Als het in het najaar kouder wordt, gaat de thermostaat weer verwarmen. Op deze manier heb je altijd de ideale temperatuur in huis.

Houten vloer met vloerverwarming offerte

Bent je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor jouw woning? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze showroom in Dordrecht! Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en vertellen je graag meer over alle mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming en houten vloeren. Binnen 3 tot 7 dagen wordt de vloerverwarming geïnstalleerd en leggen we je nieuwe vloer. Je hebt bij ons altijd één aanspreekpunt en we staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. We maken samen een planning, zodat de hele installatie feilloos met al je andere bezigheden samengaat en we garanderen je dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt. Zo kun je binnen een mum van tijd genieten van je mooie nieuwe houten vloer met vloerverwarming!

Offerte

  • Uw contactgegevens

  • In welk(e) product(en) bent u geïnteresseerd?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.