MAAK NU EEN AFSPRAAK

  VOOR EEN VLIJBLIJVEND 3D ONTWERP VAN JOUW DROOMKAST!

 • Inloopkast op maat laten maken

  Een inloopkast zorgt niet alleen voor een beetje glamour in huis, maar is ook ontzettend praktisch. Je creëert hiermee een plek waar je op een overzichtelijke manier al je kleding, schoenen en accessoires opbergt en waar je je relaxt kunt omkleden. Bovendien is een inloopkast op maat ook ideaal om je winter- en sportspullen netjes uit het zicht te houden. Naast inloopkasten hebben wij ook andere kasten op maat in ons assortiment zoals kledingkasten op maat of losse onderdelen zoals boekenkasten op maat en kastinterieurs.

  Tips voor het ontwerpen van een inloopkast op maat

  Je hoeft gelukkig niet groot te wonen om te kunnen genieten van zo’n luxe opbergoplossing; een ongebruikte rommelkamer, een verloren hoek op zolder of een loze ruimte aan het eind van de overloop lenen zich al prima voor een inloopkast. Wij bieden maatwerk inloopkasten die aan de hand van jouw wensen worden ontworpen; een puur Nederlands product voor een zeer scherpe prijs.

  Wil je alvast aan de slag met samenstellen van jouw eigen inloopkast op maat? Check dan onderstaande tips en aandachtspunten.

  1. Benut alle beschikbare ruimteinloopkast op maat laten ontwerpen bij Vloer & Raamdecor

  Onze inloopkasten worden altijd op maat gemaakt en aangepast op de bestaande indeling van een kamer. Wil je bijvoorbeeld alle ruimte onder de schuine wanden benutten of heb je te maken met verwarmingsleidingen of allerlei onpraktische hoeken, dan is dat voor ons geen probleem. Denk praktisch, dus van grond tot plafond en eventueel variërend in diepte en breedte. Dat levert verrassend veel ruimte op waardoor je vaak ook nog koffers, ski’s en dergelijke kwijt zult kunnen.

  2. Praktische indeling

  De een houdt ervan om kleding en schoenen direct in zicht te hebben, de ander bergt het liefst alles netjes achter deurtjes op; de indeling van je inloopkast kan je laten maken zoals jij dat wilt. Maak eerst een inventarisatie van al je kleding, zet je voorkeuren op rij en houd rekening met toekomstige wensen. Je hebt eindeloos veel keuze uit handige inrichtingsoplossingen voor je inloopkast op maat met onder andere broekhangers, dubbele kledingroedes, schoenenplanken, accessoirehangers, softclose lades, verdeelelementen voor de plankinrichting en uittrekbare dragers en planken. Daarmee geef je alles een vaste plek en is je kledingcollectie op en top efficiënt ingedeeld.

  3. Maak je inloopkast op maat niet te krap

  Hoe praktisch diepe lades ook zijn, heb je een smalle ruimte tot je beschikking, dan kunnen ze juist een obstakel vormen. Meet de beschikbare ruimte dus goed op en reken ook uit hoeveel ruimte verschillende kledingstukken en schoenen innemen. Wil je laarzen bijvoorbeeld netjes opbergen, dan hebben die meer hoogte nodig dan lage sneakers. Hetzelfde geldt voor lange jurken of jassen. Ga je een inloopkast ontwerpen, tel dan ook de beschikbare loopruimte mee. Zo kan een enkele wand met diepe kasten soms praktischer zijn dan het plaatsen van ondiepe kasten aan weerszijden.

  4. Denk aan lichtGratis 3D ontwerp inloopkast op maat

  De verlichting binnen een inloopkast op maat is heel belangrijk. Niet alleen voor het vinden van je favoriete shirts of blouses, maar ook voor het omkleden. Denk behalve aan directe verlichting buiten de kasten, met bijvoorbeeld richtbare spots, ook aan licht binnen de hang- en leggedeeltes. Tegenwoordig bestaan daarvoor allerlei duurzame LED-oplossingen. Kies wel voor een zo natuurlijk mogelijk licht, dat goed matcht met daglicht buiten, zodat je geen missers maakt in het combineren van kleuren. Verder is het ook mogelijk om dimmers op de lichtpunten te zetten en deze te voorzien van een bewegingssensor zodat het licht vanzelf aangaat als je de kast opendoet. Onze experts kunnen je hierover uitgebreid adviseren.

  5. Kies je persoonlijke stijl

  Voor de deuren en planken van je inloopkast op maat zijn er tal van mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een moderne, strakke afwerking met bijvoorbeeld hoogglans greeploze deuren en fronten, of juist gaan voor een meer landelijke stijl met houtnerfstructuur plus klassieke knoppen en handgrepen. Heb je niet zoveel ruimte en wil je die zo efficiënt mogelijk indelen, kies dan voor schuifdeuren in plaats van draaideuren. Verder ogen donkere kleuren luxe, maar lichte tinten en wit doen de ruimte groter lijken en zijn zeker voor kastinterieurs praktischer. Maar je kunt ook kiezen voor transparante plankjes en ladefrontjes; zo heb je meteen zicht op wat je nodig hebt. Houd alles wel in dezelfde stijl voor een rustig effect.

  Natuurlijk mag een spiegel niet ontbreken. Integreer deze in een kastdeur of kies voor een los, draaibaar exemplaar. Let bij het bepalen van de juiste plek wel op voldoende afstand om jezelf goed in de spiegel te kunnen zien en op de positie ten opzichte van de lichtinval van buiten.

  6. Extra’s voor je inloopkast op maat

  Inloopkasten op maat hoeven niet alleen te bestaan uit kastenwanden. Heb je er plek voor, dan kan je van je inloopkast op maat een heerlijke ruimte maken om te ontspannen. Bijvoorbeeld door er een zitbankje of hocker bij te plaatsen, of een kaptafel. Of zet in het midden een losstaand ladeblok waarin je allerlei accessoires opbergt of op uitstalt. Zorg er dan wel voor dat er rondom voldoende loopruimte overblijft.

  Laat vrijblijvend een inloopkast op maat ontwerpen

  Voor ieder interieur en iedere wens bieden wij op maat gemaakte opbergoplossingen. Kom eens langs in onze showroom in Dordrecht om de mogelijkheden te ontdekken. Wanneer je vooraf een afspraak maakt, zorgen wij dat de juiste specialist voor je aanwezig is. Of vraag meteen een inmeting aan huis aan, inclusief inrichtingsadvies, 3D-tekening en offerte. Kosteloos en zonder verplichtingen!

  Wil je niet alleen advies over een inloopkast op maat maar over je gehele woninginrichting? Kom dan zeker bij ons langs in de showroom. Naast kasten op maat vind je daar een groot assortiment vloeren (bijvoorbeeld PVC vloeren), raamdecoratie en kunnen we je adviseren over je complete inrichting, van schilderwerk tot vloerverwarming.

DE VOORDELEN VAN

VLOER & RAAMDECOR

 • Gratis 3D ontwerp van jouw droom kast op maat
 • Gratis inmeten
 • Vrijblijvende offerte
 • Concurrerende prijzen
 • Vrijwel onbeperkte mogelijkheden
 • Snelle levering en montage (binnen 4 weken)
 • allure
 • moduleo
 • Luxaflex
 • ambiant
 • therdex
Offerte op maat