Eiken Vloeren

De keuze voor een eikenhouten vloer is een keuze voor een duurzame vloer met een unieke en authentieke uitstraling. In onze collectie vind je houten vloeren die naadloos passen in een modern en strak interieur, maar ook houten vloeren met een nonchalante, landelijke of industriële uitstraling. Onze eiken vloeren worden onderhoudsarm afgewerkt voor optimaal woongenot!

Bruynzeel Parket

Wij zijn dealer van Bruynzeel Parket; misschien wel het meest gerenommeerde en bekende merk in parketvloeren!
De passie voor hout begon al in 1897 toen oprichter Cornelis Bruynzeel samen met zijn zoons houten vloeren begon te produceren. Deze passie ervaar je nog steeds in ons assortiment. Hout is prachtig af te werken en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Maar hout heeft ook een unieke eigenschap; het brengt het energieke gevoel van het bos mee naar binnen. Het creëert een natuurlijke omgeving en straalt rust uit. Net als een wandeling of fietstocht door het bos. Dit buitengevoel thuis brengen is wat je met een Bruynzeel vloer bereikt.

Hollands Hout

Hout uit Nederlandse natuurgebieden wordt duurzaam geoogst. De oorsprong van Hollands hout is bij jou en ons in de buurt.
Het vervaardigen van Hollands hout tot houten vloeren is duurzaam, omdat CO2 in de bomen langdurig wordt vastgelegd en niet door middel van verbranding vrijkomt in het milieu. Jonge bomen krijgen bovendien de kans om te groeien terwijl Staatsbosbeheer ervoor zorgt dat er nooit meer bomen geoogst zullen worden dan dat er groeien. Dit is dé manier om duurzaam te kunnen genieten van zowel de Nederlandse bossen als het Hollandse hout in de Bruynzeel vloeren.

Houtsorteringen

Voor een rustige, moderne uitstraling kies je voor een premier sortering. Bij deze sortering wordt het hout geselecteerd op delen die geen of enkel zeer kleine noesten vertonen. Het hout dat voor deze selectie gebruikt wordt, komt uit de kern van de boomstam. In de kern van de boom bevinden zich minder jaarringen en noesten, waardoor de planken egaler en rustiger ogen.

Voor een robuustere look selecteer je rustieke vloerdelen. In deze selectie zijn eventuele grotere noesten of verkleuringen in het hout toegestaan, om een levendigere en rustiekere sfeer te creëren. Het hout dat voor deze selectie gebruikt wordt is afkomstig van de buitenste lagen van de boomstam. In dit deel van de boom zijn de jaarringen duidelijker, ontspringen takken en bevat het hout dus meer noesten en onregelmatigheden.

Wanneer je een landelijke en robuuste sfeer in de woning wil bereiken selecteer je rustieke vloerdelen waarin noesten en verkleuringen een levendig effect hebben. Dit rustieke effect kun je echter nog sterker benadrukken door te kiezen voor extra brede delen. Deze brede planken die afkomstig zijn van de buitenste lagen van de boomstam waardoor jaarringen en noesten duidelijker te zien zijn, kunnen de ruimte optisch groter laten lijken en creëren een klassieke en toch luxe sfeer.

Visgraatvloer van Bruynzeel

De herkomst van Bruynzeel gaat al meer dan 100 jaar terug. Door de jarenlange ervaring weten zij precies wat een visgraat vloer nodig heeft om prachtig tot zijn recht te komen. Er is keuze uit verschillende visgraat vloeren. Hierdoor vind je altijd de visgraat vloer die bij je woning past. Al de visgraat vloeren zijn gemaakt van hoge kwaliteit eiken en deze eikenvloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een aantal vloeren zijn op een andere manier behandeld voor een unieke uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rustieke uitstraling of juist een premier eiken vloer met klassieke look. Door de strakke afwerking geeft deze vloer een mooie uitstraling aan de gehele ruimte.

Wil je met een mooie visgraat vloer je woning een nieuwe uitstraling geven? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag over de mogelijkheden. De professionele vloerleggers komen graag bij je langs om de visgraat vloer perfect te leggen.

Berry Alloc Frans Eiken parketvloeren

De eikenvloeren van Berry Alloc worden in Frankrijk gemaakt van het beste Franse eikenhout uit duurzaam beheerde bossen. De afwerking van deze vloeren maken het leven makkelijker; de mat geverniste afwerking is onzichtbaar en onderhoudsvrij en zorgt voor een waterdichte beschermlaag die het hout beschermt en vlekken en slijtage voorkomt. De geoliede variant is een subtiele afwerking die eenvoudig bij te werken is met de Berry Alloc onderhoudsolie.

De eiken parketvloeren van Berry Alloc zijn voorzien van het unieke Xtreme Loc clicksysteem. Door dit clicksysteem zijn de vloeren snel te installeren en te verhuizen. De sublieme vergrendeling van het clicksysteem zorgt dat er geen naadvorming tussen de planken ontstaat en maakt de vloer geschikt voor vloerverwarming zonder te verlijmen. Het Xtreme Loc clicksysteem wordt geleverd met levenslange garantie.

Berry Alloc parketvloeren worden tijdelijk GRATIS gelegd. De unieke, duurzame en eenvoudig te onderhouden parketvloeren van Berry Alloc zijn leverbaar vanaf € 63,50 per m² en met tot 40 jaar garantie. U bent van harte welkom in onze showroom om de collecties te bekijken en voor een offerte op maat!

Een greep uit ons assortiment eiken vloeren